Afscheid nemen kunt u maar één keer doen, en dan moet het wel goed zijn.

Als Ritueelbegeleider ondersteun ik nabestaanden om vorm en inhoud te geven aan de afscheidsdienst. Dit doe ik graag in uw vertrouwde omgeving, waar u zich het meest op uw gemak voelt.

In eerste instantie zal ik inventariseren wat uw wensen zijn. Zijn er sprekers, welke muziek wilt u ten gehore brengen, worden er foto´s getoond of wilt u een mooi ritueel bijvoorbeeld met kaarsen of andere voorwerpen die passen bij de overledene?

We kijken ook naar wat u zelf wilt doen en waar ik u kan ondersteunen. U mag bijvoorbeeld zelf het levensverhaal schrijven, maar dat kunt u ook aan mij uitbesteden. Wilt een wel een tekst schrijven, maar niet voordragen tijdens de afscheidsdienst, dan kan ik dat namens u doen. Alles is bespreekbaar en veel is mogelijk.

Mijn taken kunnen variëren van het schrijven van een levensverhaal en de tekst voor het gedachtenisprentje , een PowerPointpresentatie met foto´s maken,  voorstellen doen van rituelen en muziek en de afscheidsdienst leiden. Uw wensen staan centraal want het is belangrijk dat de afscheidsdienst past bij de overledene en bij de naasten.